Muzikale editie Rotterdam Night Run zorgt voor een waar feestje rondom de Zevenhuizerplas

images

Zaterdagavond 12 oktober was de Zevenhuizerplas het decor van de derde editie van de Rotterdam Night Run die dit jaar in een muzikaal jasje was gestoken. 1000 lopers maakten zich vanaf 18.30 klaar voor een nachtelijk parcours rondom de Zevenhuizerplas. Verkleed met lampjes en een headlight op het hoofd begonnen de deelnemers hun ronde om de Zevenhuizerplas. Ondanks het regenachtige weer zit de sfeer er bij de start al goed in. Om 19.55 uur klinkt het eerste startsein en vertrekken de eerste deelnemers in een ontspannen sfeer de duisternis in.

Na de start bij de Kosboulevard werden de deelnemers vanaf het water door lichtgevende wake boarders van Project 7 – Cablepark Rotterdam verrast met een mooie bewegend lichtspektakel. Maar het entertainment kwam niet alleen vanaf het water. Onderweg liepen de deelnemers dwars door een bubbel en lasershow, langs een vuurspuwer en verschillende lichtgevende danseressen. Naast het entertainment onderweg zorgde vier verschillende muziekzones voor nog meer beleving. De 4 muziekzones met muziek uit de 70's, 80's, 90's en de 00’s zorgden ervoor dat de deelnemers niet alleen rennend, maar ook dansend over het parcours gingen.

Sommige lopers stopten onderweg even om de animaties te aanschouwen of een selfie te nemen. “Dat kan ook, want er is geen tijdregistratie. Avontuur en genieten staat voorop bij het concept van de Night Runs.”, zegt Vivian Kouwenhoven, organisator van de Rotterdam Night Run. De eerste fanatiekelingen komen vol enthousiasme de finish over. “Geweldig om zo’n parcours te lopen en iedereen om je heen met een highlight op te zien.”

Na de run is het tijd voor de afterparty en wordt er nog gezellig nagepraat onder het genot van een welverdiend drankje. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie: “De sfeer was echt geweldig! De muziekzones en het entertainment onderweg zorgden voor een waar feestje. De deelnemers kwamen met een glimlach over de finish en daar doen we het allemaal voor”.